RSS

❤Sekadar Berkongsi Ilmu❤

✿ Sucikan 4 hal dengan 4 perkara ✿
。¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
✿ Wajahmu dengan linangan air mata keinsafan
✿ Lidahmu basah dengan zikir kepada Penciptamu
✿ Hatimu takut dan gementar kepada kehebatan Rabbmu
✿ Dosa-dosa silam disulami dengan taubat nasuha
✿Belajarlah BERSYUKUR walau KEKURANGAN
✿Belajarlah IKHLAS walau TAK RELA
✿Belajarlah TAAT walau BERAT
✿Belajarlah MEMAHAMI walau TAK SEHATI
✿Belajarlah SETIA walau BANYAK GODAAN
✿Belajarlah MEMBERI walau TAK SEBERAPA
✿Belajarlah MENGASIHI walau kau DISAKITI
✿Belajarlah TENANG walau kau sedang GELISAH
✿Belajarlah PERCAYA walaupun SUSAH
✿Percaya bahawa Allah SWT masih sanggup menolongmu
 Dari titisan airmata kita belajar MENGERTI
Dari rasa khuatir kita belajar PERCAYA
Dari rasa kehilangan kita belajar MENGHARGAI
Dari rasa bersalah kita belajar MEMAAFKAN
Dari sebuah harapan kita belajar BERJUANG
Dari sebuah perjuangan kita belajar BERKORBAN
Dari sebuah pengorbanan kita belajar KETULUSAN…✿ܓ ღ
•¤✿° DIDIK HATI ¤º•¤✿°
•*””*•.¸❤❤¸.•*”*•.¸❤ ❤¸.•*” “*•.¸❤❤¸.•*” “*•.¸❤ ❤¸.•*” “*•.¸❤
Jika kita suka menunda2 SOLAT,b’erti kita menunda keperluan kita sendiri. Kerana Allah juga akan menunda rezeki kita,menunda terkabulnya doa2 kita,menunda datangnya jodoh kita..Tapi Dia tidak akan menunda datangnya KEMATIAN kita..•*””*•.¸❤❤¸.•*”*•.¸❤ ❤¸.•*” “*•.¸❤❤¸.•*” “*•.¸❤ ❤¸.•*” “*•.¸❤
Jika semua yang kita kehendaki terus kita MILIKI dari mana kita belajar IKHLAS
✿Jika semua yang kita impikan segera TERWUJUD dari mana kita belajar SABAR♥
✿Jika setiap doa kita terus DIKABULKAN bagaimana kita dapat belajar IKHTIAR♥
.Jika hidup kita selalu BAHAGIA bagaimana kita dapat kenal Allah lebih DEKAT♥
 
Tinggalkan komen

Posted by di 29 Oktober 2011 in Uncategorized

 

keajaiban daripada yang esa

Kelahiran Putera Hati ku

by Norwaasi Hayati Abdul Ghani on Tuesday, March 1, 2011 at 11:46am

Kelahiran baby 3rd aku nie memang tidak dapat ku lupakan kerana aku melahirkannya tanpa merasa contraction yang sangat sakit seperti sebelumnya. . .Sebelum berangkat ke hospital,,aku sempat membuat kerja2 umah seperti menjemur kain,,menyapu dan mengemop lantai . . .walaupun ada mama aku di rumah bersamaku,,namun aku tetap melakukan kerja tanpa bantuan emak. .Pada mulanya aku merasakan contraction datang selepas aku solat subuh. .Tetapi aku buat diam je tanpa memberitahu mama aku. .Masa tu,,husband aku kerja. .Time tengah hari husband aku call,,aku juz gtau beli ayam kat pasar and bila nak balik sebab aku dah mula sakit perut. .Mujur husband aku balik lunch time and aku gtau jgn g kerja dulu kerana fasikh aku mengatakan mungkin petang aku akan bersalin. . .huhu. .naluri ibu nie. .Terasa nak ke bilik air kira2 kul2pm and aku dapati ada tanda kelahiran seperti turunnya darah. .Barulah aku gtau mama and husband aku dgn penuh kenyakinan bahawa aku akan bersalin pada hari itu. .Seperti kawan2 semua ada yg syok layan cite2 INDON,,aku pun sempat lagi layan cite CAHAYA di ASTRO PRIMA kul3pm tu walau contraction sering datang setiap 5minit dalam sejam. . .Nak gi Hospital tapi kekuatan dan ketahanan masih ada lagi nie. .Di Sebabkan hujan turun aku terus prepare barang2 keperluan ke hospital. .Bila hujan berhenti dalam kul 4pm baru lah aku sound husband aku g ke hospital. .Bila sampai di hospital,,macam biasalah register n interview oleh misi yg melayan aku. .Bila dah abis interview,,misi 2 nak check bukaan rahim aku. . .dia cakap apa aku tak taw. .aku cuma dengar bukaan aku dah 5cm. .Pastu kelam kabut dia suh aku baring bagi pemeriksaan doktor pulak..BIla doktor cek,,bukaan aku 6cm plak. .Terus misi2 2 kelam kabut antar aku ke wad. .Yg paling lucunya,,bila aku di suruh baring atas katil,,aku sempat lagi wat lengah2 dengan melipat baju aku. .ermmmm…Bila aku sampai je kat wad,,staffnurse plak cek bukaan aku and dia gtau bukaan aku dah fully kira2 8cm. .terus staffnurse tu suruh doktor cek bagi kepastian and doktor tu kata macam 8,,macam 9cm. . .ah 9cm kata doktor tu. .Apalagi aku tak sempat nak duk atas katil aku terus aku di tolak ke bilik bersalin. .Suami aku ada masa aku kat wad and tanya aku knapa diorang kelam kabut,,aku hanya jawab kat husband aku TAK TAU..hehe. .Last doktor cek dah 10cm  and ketuban aku pun aku dipecahkan. . .semua yg berada dalam bilik bersalin bersamaku heran kerana aku masih still relax macam xada kesakitan nak bersalin. . .hehehe…alhamdulillah bila terasa nak teran,,aku push sekali jak dah baby aku kuar dan tepat kul6.30pm baby aku dilahirkan…alhamdulillah ya Allah kerana Kau mengurangi kesakitan ku semasa bersalin anak ketiga ini. . .INILAH YANG KU KATAKAN SATU KEAJAIBAN MELAHIRKAN BABY BOY AKU NIE KERANA AKU TAK MERASA KESAKITAN YANG AMAT SANGAT. .

 
Tinggalkan komen

Posted by di 29 Oktober 2011 in Uncategorized

 
 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.